Wednesday 7 August 2019

Šokoladainis su burokėliais.

Tą patį pyragą antrą kartą kepu retai. Dažniausiai patenkinu smalsumą ir daugiau nebandau. Tačiau yra ir keli tokie receptai, kuriuos kepu laikas nuo laiko ir jie niekada nepabosta.
Šį kartą kalbu apie brownį su...burokėliais. Taip, taip, jūs gerai perskaitėte. Su burokėliais. Valgant net nesuprasite, kad šiame skaniame kepinyje slepiasi daržovė-burokėlis.

250 g miltų
5 šaukštai kokybiškos kakavos
1/4 šaukštelio druskos
225 g juodo šokolado
100 g sviesto
3 kiaušiniai
150 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
3 vidutinio dydžio virti ir sutarkuoti burokėliai

Dubenyje sumaišykite miltus su kakava ir druska.
Prikaistuvyje ištirpinkite šokoladą su sviestu.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki baltumo. Supilkite ištirpintą šokoladą su sviestu, suberkite tarkuotus burokėlius, išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite, kad tešla taptu vientisa.
Kepimo skardelę ištiekite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių ir dėkite kepti į 200 C. orkaitę 40-50 min. Iškepusį šokoladainį atvėsinkite ir tuomet supjaustykite kvadratėliais.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...