Tuesday 2 April 2019

Veganiški sumuštiniai su avinžirniais

Daugelio iš mūsų dažnas rytas prasideda kavos puodeliu ir sumuštiniu. Aš irgi taip pradedu savo dieną. Ir nebūtinai sumuštiniai turi būti nuobodūs su duona, sviestu, sūrio ar dešros riekele, oi ne... Aš kaskart savo šeimai paruošiu vis kitokius sumuštinius, tad užtenka tik pasikviesti fantaziją į svečius ir pirmyn prie darbo :)
Šį kartą pas mane veganiški sumuštiniai, kurie nepaliko abėjingų. Kartais tikrai verta išbandyti kažką neįprasto ir savo virtuvėje.

2 asmenims, 10 min.

4 riekelės pilnagrūdės duonos
1 avokadas
keli sultenės lapai
1/2 laimo
1 stiklinė virtų avinžirnių
4 saulėje džiovinti pomidorai
žiupsnelis druskos
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų

Duonos riekeles lengvai paskrudinkite.
Avokadą sutrinkite iki kreminės masės, pagardinkite laimo sultimis.
Ant duonos riekelių tepkite avokado masės, dėkite avinžirnius, smulkintus pomidorus. Pagardinkite druska bei pipirais.
Papuoškite sultenės lapeliais.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...