Tuesday, 2 April 2019

Varškės pyragas su mandarinų sultimis

Manieji savaitgaliai retai būna saldūs. Dažniausiai savaitgaliais mes kažkur važiuojame, kažką lankome, o kartais užsukame kažkur pavalgyti. Tikrai savaitgaliai nėra tos dienos, kai aš užsirišusi prijuostę paskęstu miltų debesyse ir kepu pyragus. Oi ne. Bet kartais, aš tikrai nuoširdžiai pasiilgstu to miltų debesies ir kepinių kvapo, tad tokiais momentais aš užsidarau virtuvėje, pasileidžiu tyliai muzika ir valso žingsneliu maišau tešlą pyragui ar sausainiams.
Kadangi dabar pas mus atostogos, o už lango lietus, aš vėl šokio žingsneliu sukuosi virtuvėje ir kepu varškės pyragą. Dievinu varškės pyragus ir jie ko gero yra favoritai mūsų šeimos, nes varškės pyrago gabalėliui neatsispiria niekas.
Šiam pyragui naudojama paprasta varškė, bet man patinka desertinė varškė iš kibirėlių, tad dažniausiai pyragams tokią ir naudoju.
Šis kepinys gavosi pats tas, nes nebuvo saldus, formą išlaikė puikiai, o kitą dieną jis buvo net skanesnis nė ką tik iškepęs.

10 asmenų, apie 1.5 val.

250 ml pieno
250 ml vandens
50 g sviesto
100 g manų kruopų
3 kiaušiniai
120 g cukraus
500 g desertinės varškės
1 šukštelis vanilinio cukraus
2 mandarinai


Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Į prikaistuvį supilkite pieną, vandenį ir sudėkite sviestą.Pakaitinkite, kol užvirs, o sviestas ištirps.
Sumažinkite kaitrą ir suberkite manus. Maišykite, kol masė sutirštės. Nukelkite nuo viryklės.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite varškę, išspauskite mandarinų sultis.
Į kiaušinių masę įmaišykite manų košę.
Kepimo indą ištepkite sviestu, supilkite varškės masę ir kepkite apie 1 val.
Skanus tiek šiltas, tiek šaltas.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...