Monday, 1 April 2019

Apelsininė jautiena

Nesugalvoju įvado šiam nuostabiam patiekalui. O gal jo ir nereikia čia? Nežinau kas geriau:sausas receptas ar ilga litanija.
Šį kartą dalinuosi puikiu receptu, kuris buvo labai gerai įvertintas mano šeimos. O aš kuo toliau, tuo labiau pamėgstu jautieną.

4 asmenims, apie 30 min.

2 šaukštai sojos padažo
3 šaukštai krakmolo
500 g jautienos 
4 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis tarkuoto imbiero
2 skiltelės česnako
4 šaukštai medaus ( naudojau Brolių medus)
2 šaukštai ryžių acto
1 apelsino sultys
sezamo sėklų (nebūtina)

Jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į maišelį, supilkite sojos padažą, krakmolą ir uždarę maišelį gerai sukratykite, kad mėsa pasidengtu gerai krakmolu ir sojos padažu.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis apkepinkite jautienos juostelės po 45 sek. iš kiekvienos pusės. Išėmus iš keptuvės laikykite šiltai, kol prireiks vėl.
Iškepus visą mėsą, keptuvėje apkepinkite smulkintus česnakus ir tarkuotą imbierą. Supilkite medų, actą, apelsino sultis ir pakaitinkite 1 min.
Sudėkite į keptuvę mėsą ir suberkite sezamo sėklas. Gerai išmaišykite.
Tiekite su norimu garnyru.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...