Sunday 31 March 2019

Ančiukų kepenėlių paštetas

Pasirodo jau genėtinai seniai mūsų giminėje sklando puikaus pašteto receptas, kurį visai neseniai pati susigriebiau išbandyti. Skonis tikrai labai geras, tekstūra kreminė, o kvapas nuostabus.
Ech, buvo pas mane Lapino dėka pakuotė šviežių ančiukų kepenėlių, tad sugalvojau, kad gal pats metas būtu paštetui. Kaip tariau, taip ir padariau. Pašteto tekstūra priklausys nuo to, kaip sutrinsite visą šią masę.
Einu dar pakartoti šio pašteto, o jūs bėkite į parduotuvę nusipirkti ančiukų kepenėlių ir gaminkite.

5 asmenims, 20 min.

50 g sviesto arba kokoso aliejaus
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1/2 svogūno
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
500 g "Lapino puota" šviežių ančiukų kepenėlių
1 šaukštas Dižono garstyčių
2 šaukštai obuolių acto
1 apelsino nuotarkuota žievelė
1/4 citrinos sulčių
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų

Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų ir apkepinkite smulkintą svogūną 3 - 5 min.,sudėkite išspaustus česnakus ir dar maišant pakepinkite 30 sek.
Sudėkite ančiukų kepenėles ir pakepinkite 5 min., kol gražiai apskrus. Sudėkite garstyčias, apelsino žievelę, citrinos sultis, supilkite actą ir patroškinkite, kol actas nugaruos.
Keptuvės turinį sudėkite į virtuvinį kombainą, įdėkite gabalėlį sviesto, berkite pipirus, druską  ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos. Sudėkite pašteto masę į keramikinius indelius ir dėkite į šaldytuvą atšalti.
Valgykite su duona ir daržovėmis ar salotų lapeliais.
p.s. taip ruoštas paštetas šaldytuve gali išsilaikyti iki mėnesio.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...