Dievinu kulinarines knygas, galėčiau jas skaityti ištisas dienas. Ir dabar prie lovos turiu nemažą krūvelę pasidėjusi jų. Gaminti pagal jas irgi labai mėgstu, nors, jeigu reikėtu surasti receptą, kurio laikiausi visiškai tiksliai, reikėtu pavargti. O gal net nepavyktu rasti tokio. Gamindama mėgstu improvizuoti, kažką išimti, kažką pridėti. Dažniausiai knygose ieškau įkvėpimo išbandyti naują skonį arba tiesiog ieškau recepto atitinkančio tos dienos nuotaiką.
Štai ir dabar draugė I. atsiuntė dovanų dvi kulinarines knygas (ačiū dar kartelį mergyt už dovanas) ir viena žinau, kad bus tikrai naudojama dažnai virtuvėje, skendės ji miltų debesyse, bus nučiupinėta pirštų, bet tikrai nedulkės lentynoje( beje, reikia vyro paprašyti, kad pastytu naujas lentynas tam reikalui jau).
O šiandien kviečiu išbandyti naują skonį sriubos, kuriai abėjingų neliks. Pamėgsite ją arba ne.
5 asmenims, apie 30 min.
100 g. saliero šaknies,
500 g. šviežių špinatų lapelių,
200 g. šaldytų žaliųjų žirnelių,
2 l. daržovių sultinio,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų.
Saliero šaknį nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Svogūną ir česnakus nulupti ir susmulkinti.
Svogūną ir česnakus lengvai apkepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
Puode užvirinti sultinį, sudėti tarkuotą salierą, kepintus svogūną ir česnakus ir pavirti kelias minutes.
Sudėti špinatų lapelius, žirnelius ir pavirti dar 10 min. Nuimkite puodą nuo viryklės ir sutrinkite iki norimo tirštumo. Pagardinkite tarkuotu muskato riešutu, druska bei pipirais.
No comments:
Post a Comment