Senokai jau ir berašiau čia. Gaminimo įkvėpimas man būna bangom - tai jis yra, tai ne. Kai nėra įkvėpimo tai gaminu kažką paprasto ir jau publikuoto tinklaraštyje, o kai atsiranda įkvėpimas, tai puolu ieškoti idėjų ir minčių.
Šią vištieną radau naujausiame Beatos žurnale ir jis buvo pristatytas kaip Jurgitos Jurkutės virtuvės hitas. Aš kai ką pakeičiau pagal savo skonį ir... pamiršau sudėti riešutus. Nors ir be riešutų, bet gavosi tikrai skaniai ir mėsa buvo sultinga bei minkšta.
2 asmenims, 2 val.
1 sauja džiovintų slyvų,
800 g.vištienos ( naudojau ketvirčius, bet tinka visokia),
500 g. bulvių,
1 česnako galva,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
alyvuogių aliejaus kepti.
Slyvas užpilame karštu vandeniu ir paliekame išbrinkti.
Vištieną įtriname druska bei pipirais.
Bulves nuskutame ir supjaustome stambiais kubeliais.
Česnaką perpjauname per puse,beriame į kepimo indą kartu su bulvėmis, sudedame vištieną, išbrinkintas slyvas, pašlakstome aliejumi.
Uždengiame skardą aliuminio folija, šauname į 180 C. orkaitę ir kepame apie 1.5 val., kad vištiena taptu minkšta.
Jei norite, kad vištiena būtu apskrudusi, likus keliom minutėm iki kepimo pabaigos nuimkite foliją.
Šaltinis:Beatos žurnalas.
No comments:
Post a Comment