Monday, 4 February 2019

Triušienos filė su sezamo sėklomis.

Paskutiniu metu mano draugai paliko arbatą, vaistai ir nosinės. Apsirgau. Iš mokyklos mažoji parsinešė virusą, tad abi ir susirgom. Tiesa, ji daug greičiau pasveiko nė aš. Va ir pasiteisinimas, kodėl nerašiau tinklaraščio kelias dienas.
Šiandieną jau bandau grįžti į eterį ir į virtuvę.
Triušiena yra gėris, kurią gal ir nelabai padoru gadinti visokiais papildomais priedais, bet šį kartą padariau išimtį ir minimaliai apdorojau.
Patiekalas gavosi labai skanus, švelnaus skonio.
Ar gaminsiu dar? Žinoma. Parinkus kitą garnyrą puikiai tinka ir svečius pavaišinti, nors... ir tie žali makaronai puikiai tinka :)

2 asmenims, apie 30 min.

200 gr. triušienos juosmeninės dalies filė iš Lapino puota,
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų,
1/4 šaukštelio druskos,
1 česnako skiltelė,
1/4 šaukštelio dž. čiobrelio,
1/4 šaukštelio raudonėlio,
1 šaukštas majonezo,
2 šaukštai sezamo sėklų,
200 g.makaronų ( naudojau su špinatais),
nedidelė sauja rukolos,
šlakelis balzamiko padažo,
aliejaus kepimui.

Triušieną nuplaukite ir nusausinkite.
Į majonezą suberkite visus prieskonius, įspauskite česnako skiltelę ir gerai išmaišykite. Šia mase aptepkite triušienos juosteles. Pavoliuokite sezamo sėkluose ir dėkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Kepkite po 3 min. iš kiekvienos pusės, kol mėsa iškeps ir plutelė šiek tiek apskrus.
Makaronus išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės.
Į lėkštę dėkite makaronus, rukolos lapelius, uždėkite triušienos juostelę ir pašlakstykite balzamiko padažu.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...