Wednesday, 16 January 2019

Tinginių "Napaleonas"

Jeigu reikėtu pasakyti koks saldėsis mūsų namuose pats mėgstamiausias, tai net nemirksėdama atsakyčiau - "Napaleonas". Esu išbandžiusi kelis variantus, bet šis pasakytas mano tetos A.yra pats pačiausias. Aišku, iki tikrojo torto jam toli gražu dar, bet tinginiukams pats tas.
Jei tik namuose turite sluoksniuotos bemielės tešlos, tai jums niekas nebaisu ir svečiai neliks be deserto :)
Kremas pakankamai riebus, bet man jis puikiai čia tinka, o ir graikiniai riešutai puikiai papildo šio torto skonį.

250 gr. sviesto,
1 skardinė kondensuoto pieno,
300 gr. graikinių riešutų,
2 pakuotės bemielės sluoksniuotos tešlos.

Sluoksniuota tešlą pakočiojame, kad butu plona. Iš tešlos išpjauname lakštus kokio dydžio skarda bus. Pas manę gavosi trys dideli lakštai.
Kepame 180 C.orkaitėje, kol gražiai paruduoja ir iškepa.
Atvėsiname lakštus.
Riešutus susmulkiname iki mažų gabaliukų.
Kambario temperatūros sviestą išplakame su kondensuotu pienu.
Dedame pirmą lakštą į pasirinktą lėkštę, uždedame kremo ir išlyginame paviršių. Užberiame riešutų.
Vėl dedame lakštą, kremą ir t.t... Viršutinis sluoksnis turi būti kremo ir riešutų.
Dedame į šaltutuvą porai valandų, kad sustingtu.
Skanaus.

Šaltinis:mamos sesuo A., kuri ir pavaišino pirmą kartą šiuo skanėstu.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...