Thursday 17 January 2019

Kepenėlės troškintos su daržovėmis balto vyno acto padaže.

Dažnas yra girdėjęs apie kepenėlių naudą, bet ne visi jas mėgsta, nes nelabai moka jas paruošti.
Vaikystėje dažnai būdavo nusilpęs kraujas, tad man kišdavo kepenėles, kurių oi kaip nemėgau. Būdavo kažkoks košmaras man vaikui.
Dabar mano vaikai jų nemėgsta, o aš pasigardžiuodama valgau. Kaskart išbandau naujus derinius, ieškau to pačio pačiausio recepto. Kaskart vis nustebinu save naujais atradimais, tad ir šį kartą jūsų teismui naujas kepenėlių receptas.
O žinote dar kokią paslaptį išduosiu? Visada skanu valgyti iš gražių indų, tad netaupykite jų ypatingai progai, o traukite į dienos šviesą ir valgykite iš jų, susikurdami namuose mažytę šventę. O jei gražių indų nėra jūsų namuose, visada prašome apsilankyti Vintažinis puslapyje ir išsirinkti gražių lėkščių. O jei gražumynų jūroje pasimesite ir nežinosite ko norite, jums visada padės ir patars Vintažinio fėja - Dana.

3 asmenims,apie 45 min.

25 g.sviesto,
1 v.š. augalinio aliejaus,
300 g. kepenėlių ( naudojau kiaulienos),
2 svogūnai,
1 didelė morka,
1 saldi paprika,
75 ml. balto vyno acto,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų baltųjų pipirų,
žiupsnelis dž. baziliko,
žiupsnelis dž.raudonėlio,
makaronų.

Kepenėles nuplaukite ir supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą sumaišytą su aliejumi. Iškepkite kepenėles vis pavartant ( po 2 - 3 min. iš kiekvienos pusės). Kai kepenėlės iškeps, išimkite iš keptuvės ir padėkite šiltai.
Toje pačioje keptuvėje sudėkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir riekutėmis pjaustytą morka ir maišant kepinkite 15 min.,kai svogūnai suminkštės ir pradės karamelizuotis sudėkite papriką pjaustytą kubeliais ir dar pakepinkite kelias minutes.
Supilkite vyno actą, sudėkite kepenėles, gardinkite prieskoniais ir patroškinkite, kol liks tik puse skysčio.
Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
Į lėkštę dėkite makaronus, ant viršaus uždėkite kepenėlių ir daržovių mišinį.
Skanaus.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...