Tuesday 29 January 2019

Šokoladiniai keksiukai su riešutais.


Žmonės labai nedrąsūs, kai reikia kalbėti į akis... Bet tik duok jiems kaukes ir jie pasakys jums viską ką galvoja apie jus.
Šiandieną perskaičiau tokią mintį ir prieš akis iškilo komentatoriai, kurie nieko nežinodami pirmi puola teisti, kritikuoti, iš pavydo šmeižti.
Ačiū D.,kad išaugau iš to amžiaus kai skaitydavau komentarus apie save, savo darbus... Iš pradžių skaudžiai reaguodavau į tai, bet dabar... Dabar aš neskaitau. Ir žinote kodėl? Todėl, kad viena redaktorė pasakė:protingi žmonės perskaitys receptą ir eis gaminti arba išjungs kompiuterį, o... Tad man tų kitų nuomonė nėra svarbi.
Aš ir vėl džiaugiuosi gyvenimu, semiu saujomis duotas man galimybes ir nesidairau atgal, nereaguoju į piktų žmonių pasisakymus...
Šiandieną prekyboje pasirodė naujas Moters savaitgalio virtuvė numeris, kuriame ir vėl mano skyriukas yra.Šį kartą pristatau temą:Aistringa vakarienė. O kas iš to gavosi, pamatysite nusipirkę žurnalą.
O dabar rašau receptą, kuris yra ir naujame žurnalo numeryje.


3 kiaušiniai,
1 sauja lazdyno riešutų,
100 gr. juodo šokolado,
140 gr. sviesto,
100 gr. cukraus,
150 gr. miltų,
1 a. š. kepimo miltelių.

Šokoladą ištirpinkite su sviestu garų vonelėje.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C.
Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakite su puse kiekio cukraus, kol masė pabals.
Baltymus išplakite su likusiu cukrumi iki standžių putų.
Į trynių masę supilkite ištirpintą šokoladą su sviestu, suberkite smulkintus riešutus, įsijokite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
Atsargiai mediniu šaukštu įmaišykite kiaušinių baltymus.
Masę supilstykite į kepimo formeles užpildydami 2/3 tūrio.
Kepkite orkaitėje apie 20 min.arba, kol iškepa.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...