Monday, 28 January 2019

Ožkų sūrio kamuoliukai.

Jei reikėtu atsakyti į klausimą, ką labiau mėgstu:gaminti užkandžius ar juos valgyti, tikrai nežinočiau ką atsakyti. Per daug sudėtingas klausimas, į kurį nerandu atsakymo. Mėgstu abu vienodai:tiek gaminti, tiek valgyti. Ir artimos draugės žino, kad atėjusios į svečius vien kava neapsiribos ir bus visada pavaišintos.
Man įdomu išbandyti naujus derinius, maišyti įvairius skonius, eksperimentuoti.
Šiandieną vaišinu jus dar vienu užkandžiu, kurį labai pamėgau ir dažnai pasigaminu tiesiog be progos.

400 gr. šviežio ožkos sūrio,
3 v.š natūralaus jogurto,
5 v.š. migdolų drožlių,
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų,
apie 8 žalias alyvuoges.

Sūrį sutrupinkite į dubenį, įdėkite jogurtą, berkite pipirus ir gerai išsukite.
Jei mišinys per sausas, įdėkite dar jogurto.
Drėgnomis rankomis formuokite kukuliukus į vidų įspausdami po vieną alyvuogę. Suformuotą kamuoliuką apvoliokite migdolų drožlėse.
p.s. jei alyvuogių nemėgstate dėkite vynuoges.
Migdolų drožles galite keisti smulkintomis pistacijomis.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...