Tuesday, 29 January 2019

Lašiša su sezamo plutele.

Jei reikėtu surengti romantiška vakarienę, tai ant stalo būtinai būtu šis lašišos patiekalas. Dar gero šampano taurė, skanus desertas...
Apie receptą pasakysiu tik tiek, kad jis tikrai skanus.

2 asmenims, apie 90 min.

1 česnako skiltelė,
1 a.š. malto imbiero,
2 v.š. ryžių acto,
2 v.š. sojų padažo,
3 v.š. sezamo sėklų,
400 gr. lašišos filė,
500 gr.šaldytų žaliųjų žirnelių,
žiupsnelis aitrios paprikos miltelių.

Lašišos filė padaliname į dvi lygias dalis.
Sumaišykite ryžių actą, sojų padažą, imbierą, aitrios paprikos miltelius ir smulkintą česnaką. Į marinatą sudėkilte lašišos filė ir palikite bent jau valandai šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
Į lėkštutę supilkite sezamo sėklas. Lašišos filė apvoliokite sezamo sėklose taip, kad visur pasidengtu tolygiai.
Dėkite į kepimo indą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 15 - 20 min.
Kol žuvis kepa, išverdame žirnelius. Išvirus žirneliams nupilkite vandenį ir sutrinkite su trintuvu iki norimo tirštumo.
Į lėkštės vidurį dedame žirnelių tyrės, ant viršaus uždedame lašišos.
Puošiame pagal fantaziją.
p.s.lašišą galite keisti kita jūsų turima žuvimi.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...