Jei reikėtu surengti romantiška vakarienę, tai ant stalo būtinai būtu šis lašišos patiekalas. Dar gero šampano taurė, skanus desertas...
Apie receptą pasakysiu tik tiek, kad jis tikrai skanus.
2 asmenims, apie 90 min.
1 česnako skiltelė,
1 a.š. malto imbiero,
2 v.š. ryžių acto,
2 v.š. sojų padažo,
3 v.š. sezamo sėklų,
400 gr. lašišos filė,
500 gr.šaldytų žaliųjų žirnelių,
žiupsnelis aitrios paprikos miltelių.
Lašišos filė padaliname į dvi lygias dalis.
Sumaišykite ryžių actą, sojų padažą, imbierą, aitrios paprikos miltelius ir smulkintą česnaką. Į marinatą sudėkilte lašišos filė ir palikite bent jau valandai šaldytuve.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
Į lėkštutę supilkite sezamo sėklas. Lašišos filė apvoliokite sezamo sėklose taip, kad visur pasidengtu tolygiai.
Dėkite į kepimo indą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite 15 - 20 min.
Kol žuvis kepa, išverdame žirnelius. Išvirus žirneliams nupilkite vandenį ir sutrinkite su trintuvu iki norimo tirštumo.
Į lėkštės vidurį dedame žirnelių tyrės, ant viršaus uždedame lašišos.
Puošiame pagal fantaziją.
p.s.lašišą galite keisti kita jūsų turima žuvimi.
No comments:
Post a Comment