Saturday 26 January 2019

Saldžiarūgštė vištiena kepta orkaitėje.

Ech tas emigranto gyvenimas... Visada yra dvi medalio pusės, tik kažin ar viena pusė atperką kitą... Namuose kalbame lietuviškai, skaitome lietuviškas knygas, turim draugų lietuvių, bet... Ilgimės savų, kurie liko Lietuvoje, gamtos, miško gėrybių, draugų, savo kaimo... 
Dalinuosi receptu, kuris buvo gamintas žurnalui Moters savaitgalio virtuvė vienai karštai temai. O kokia tai tema, jau tuoj, tuoj sužinosite, nes žurnalas pasirodys ryt-poryt prekyboje.
Apie receptą galiu pasakyti tik tiek, kad tai be proto skanus, greitai pagaminamas patiekalas. Sužavėjo manę tai, kad orkaitėje keptos saldžiarūgštės vištienos dar nebuvau valgiusi, tad...
Puikus patiekalas ne tik savaitgaliui, bet ir... :)

4 asmenims, 40 min.

3 vištienos krūtinėlės puselės,
1 st. bulvių krakmolo arba kukurūzų krakmolo,
aliejaus kepimui.

Padažas:
6 v. š. medaus,
4 v.š. pomidorų padažo,
3 v.š. cukraus,
2 v.š. balto vyno acto,
3 v.š. sojos padažo,
1/2 a.š. druskos,
1 a.š. česnako granulių,
1 v.š. šalto vandens.

Dubenyje sumaišykite visus padažo ingrediantus.
Vištieną supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais. Sudėkite vištieną į sandarų maišelį, supilkite bulvių krakmolą ir gerai sukratykite, kad vištiena pasidengtu krakmolu.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dalimis apkepkite vištieną, kad šiek tiek apskrustu.
Iškeptą vištieną sudėkite į dubenį su padažu ir išmaišykite, kad gabaliukai pasidengtu padažu.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite vištieną. skardą dėkite į orkaitę ir kepkite 190 C. orkaitėje apie 20 min.
Tiekite su virtais ryžiais.


2 comments:

  1. Gryna saldybė medaus max 2 šaukštai

    ReplyDelete
  2. Tas medus sugadino viską. Realiai jį keisti tuo pačiu cukrumi, tik ženkliai mažesniu kiekiu(ypač jei medaus nemėgstate) arba dėti vos kelis šaukštus jo. Be proto saldu!

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...