Friday 25 January 2019

Medaus sviestas.

Jeigu reikėtu parašyti ko labiausiai pasiilgstu iš Lietuvos ( maisto produktų), tai būtu taip:
miško grybai,
močiutės sodo obuoliai,
tikri agurkai ir pomidorai iš daržo, kurie kvepia...
Grįžus namo pas savus, visada stengiamės atsivalgyti iki soties šio gėrio. Uošvis net kelis kartus važiavo į sodą parvešti šių skanumynų, kad ir anūkai ir mes atsivalgytume.
Grįžusi namo pas savus turiu mažai laiko, o aplankyti, susitikti, išbandyti turiu tiek daug.
Tad ir šį kartą aš greitai rašau receptą ir bėgu, bėgu...
Šį sviestą gaminau iš Brolių medus produkcijos, nes tai tikrai pats geriausias medus, kokį teko išbandyti ir ragauti. Pasirinkimas platus, bet aš naudojau paprastą medų.
Tai puikus sviestas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Pirmą kartą jo ragavau pas draugę D., tad dabar laikas nuo laiko jo pagaminu šeimai, nes jis tiks tiek su blynais, tiek ant duonos...

150 g. kambario temperatūros nesūdyto sviesto,
100 g. skysto medaus "Brolių medus",
2 šaukšteliai cinamono,
žiupsnelis rudojo cukraus ( nebūtina, bet jis duoda poskonį).

Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, medų, cukrų ir cinamoną ir gerai išplakite. Plakite, kol masė taps puri ir vientisa.
Sudėkite į stiklainius ir laikykite šaldytuve.

Šaltinis:draugė D.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...