Friday 25 January 2019

Vištiena su keptomis citrinomis.

Galiu pasakyti,kad tai puikus išsigelbėjimas visiems, kurie dėl tam tikrų priežasčių nori greitai paruošti pietus ar vakarienę.
Taip jau nutiko, kad vieną dieną neturėjau laiko ilgai sukiotis virtuvėje ir reikėjo greitai susisukti.
Patiekalas vienas, du, trys ir jau ant stalo. O žinokit kokio skanumo keptos citrinos... Labai, labai patiko man ir šeimai šis patiekalas, kad gaminsiu dar tikrai ne kartą ir ne du.
Gerai kartais turėti tokį receptą, kurį paruoši per kelias minutes.

4 asmenims, 20 min.

2 vištienos filė be odos,
4 v.š. miltų,
2 v.š. sviesto,
300 gr. šparaginių pupelių,
2 citrinos,
pagal skonį druskos,
pagal skonį baltųjų pipirų,
žiupsnelis česnakinės druskos.

Vištienos filė perpjaukite išilgai per puse ir lengvai pamuškite.
Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir česnakine druska.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Vištieną apvoliokite miltų mišinyje, pertekliu nukratykite.
Kepkite vištieną po 3 min.iš kiekvienos pusės iki gražios auksinės spalvos.
Išėmus iš keptuvės vištieną padėkite šiltai.
Į tą pačią keptuvę sudėkite plonomis riekelėmis supjaustytas citrinas ir vartant pakepkite kelias minutes.
Šparagines pupeles apvirkite sūdytame vandenyje. 
Į keptuvę su citrinomis sudėkite apvirtas pupeles, iškeptą vištieną ir dar šiek tiek pakepinkite.
Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...