Gyvenimas maišosi, verda, kunkuliuoja, kepa, o kartais ir prisvyla. Vis tiek džiaugiuosi, kad šiuo metu aš užversta darbais ir stumiuosi į priekį.
Vakar savo universitete netikėtai buvau pakviesta nusifotografuoti mūsų universiteto darže su prieskoninėmis žolelėmis, o šiandien turiu paruošti kelis receptus su rozmarinais. Iššūkis toks gan neblogas, nes tai turi būti tinkamas valgyti žmonėms, kurie nevalgo mėsos :) Ir nuo šiol aš esu savo universiteto kulinarinio skyrelio veidas :)
Tad dabar dalinuosi sriubos receptu, kuris buvo pagamintas prieš kelias dienas ir bėgu užsidaryti į virtuvę, kad maišyčiau, kepčiau, virčiau ir kitaip burčiau su samčiu naujus receptus.
Kas mėgstate aštrias sriubas, tai turėtu labai patikti. Mums ji tikrai skani buvo ir jau ne kartą virta.
4 asmenims, apie 1 val.
apie 1 kg. norimos maltos mėsos,
1 didelis svogūnas,
1 didelė morka,
1 saliero stiebas,
2 lauro lapai,
1 a.š. druskos,
1 a.š. maltų juodųjų pipirų,
5 skiltelės česnako,
2 aitrios paprikos,
2 saldžiosios paprikos,
1 skardinė konservuotų pupelių pomidorų padaže,
2 v.š. pomidorų pastos,
4 lazanijos lakštai,
1 saujelė kalendros,
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių,
1 a.š. kumino,
1.5 l. vandens arba sultinio,
aliejaus.
Šlakelį aliejaus įkaitinkite keptuvėje ir gerai apkepinkite maltą mėsą. Išskirstykite mažais gabaliukais.
Kai mėsa gerokai apskrus, sudėkite į puodą, kuriame virsite sriubą.
Dėkite į keptuvę smulkintus kubeliais svogūnus, saliero stiebą, paprikas ir tarkuotas morkas. Pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkintus česnakus, aitriąją papriką,lauro lapus, pabarstykite kuminu, rūkytos paprikos milteliais ir dar kelias minutes pakepkite.
Sudėkite visą keptuvės turinį į puodą su kepinta mėsa, supilkite pupeles su pomidorų padažu, dėkite pomidorų pastą ir užpilkite vandeniu arba sultiniu. Aš pyliau 1.5 l. vištienos sultinio, nes mano mėsa buvo kalakutienos faršas.
Virkite 20 min. ant vidutinio kaitrumo liepsnos.
Sudėkite laužytus lazanijos lakštus, pagardinkite druska bei pipirais. Pavirkite dar apie 10 min., kol lakštai suminkštės ir pilnai išvirs. Paragaukite ar netrūksta prieskonių.
Tiekiant užbarstykite smulkintos kalendros.
p.s. baigus virti, lauro lapus išimkite.
No comments:
Post a Comment