Tuesday, 4 December 2018

Suktinukai su marinuotais agurkais.

Taigi tokie reikalai.
Turėjau šaldytuve kiaulienos ir sukau galvą kaip ją paruošti, kad valgytu visi.
Prisiminiau kaip vaikystėj valgydavau įvairius suktinukus ruoštus mano močiutės. O dar tas kmynų kvapas juose... Būdavo kažkas nerealaus.
Suktinukų negaminau jau daugybę metų, tad sugalvojau, kad iš tos mėsos gautusi tikrai skanūs suktinukai.
Paprasti, bet tikrai neprasti.
Minkšti, skanūs.
Tikiu, kad produktų šiam patiekalui namuose turi kiekviena šeimininkė, tad pagaminkite ir jūs savo šeimai.

4 asmenims, apie 60 min.

500 gr. kiaulienos nugarinės,
4 nedideli marinuoti agurkų,
2 v.š. miltų,
2 v. š. neaštrių garstyčių,
1 v.š. kmynų,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų,
sviesto kepimui,
2 lauro lapai,
2 rozmarino šakelės,
100 ml. grietinėlės,
sultinio arba vandens.


Mėsą supjaustome maždaug 1.5 - 2 cm. storio riekėmis ir gerai išmušame. Ypač gerai pamušame kraštus.
Kiekvieną kiaulienos muštinį pabarstome druska, pipirais, kmynais, patepame plonu sluoksniu garstyčių. Dedame po vieną agurkėlį ir stipriai susukame suktinukus. Susmeigiame mediniu smeigtuku.
Sviestą ištirpiname keptuvėje. Suktinukus pavoliojame miltuose ir dedame į keptuvę. Kepame iš visų pusių, kol gražiai iš visų pusių paruduos.
Į puodą sudedame suktinukus, dedame rozmarinus, lauro lapus ir užpilame vandeniu arba sultiniu, kad apsemtu suktinukus. Ant silpnos ugnies troškiname apie 30 min.
Jei skystis išgaruoja, dapilkite. Likus iki troškinimo pabaigos 5 min. supilkite grietinėlę ir patroškinkite.
Tiekiant ištraukite medinius smeigtukus ir tiekite su bulvių koše ar kitu garnyru.
p.s. galite naudoti ne tik kiaulieną, bet ir vištieną ar jautieną.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...