Monday, 3 December 2018

Morkų, apelsinų ir žirnių sriuba.

Mano ponas Samtis mėgsta žirnių sriubas, o aš mėgstu jį nustebinti. Šį kartą sugalvojau išvirti šiek tiek kitokią. Perskaičiusi receptą nustebino vienas ingredientas - apelsinai. O, kažkas įdomaus. Reikia išbandyti.
Tad užsirišau prijuostę ir visa galva panirau į sriubos virimą.
Sriuba gavosi tiršta, soti ir aromatinga. Kvepenti apelsinais, bet neįkyrus ir švelnus.
Orginaliame recepte naudojami lęšiai, o aš keičiau žirniais.

4 asmenims, apie 45 min.

1 svogūnas,
1 v.š. sviesto,
700 gr. morkų,
3 bulvės,
1 l. daržovių sultinio,
1 apelsinas,
1 st. skaldytų žirnių,
žiupsnelis druskos.


Nesvylančiu dugnu puode ištirpinkite sviestą ir apkepinkite smulkintą svogūną. Kai svogūnas suminkštės sudėkite kubeliais pjaustytas morkas ir bulves. Patroškinkite kelias minutes.
Daržoves užpilkite sultiniu, puodą pridenkite ir virkite 10 min.
Apelsiną nuplikykite ir nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
Žirnius ( išmirkius per naktį) nuplaukite šaltu vandeniu ir sudėkite į sriubą, suberkite nutarkuotą žievelę apelsino.
Virkite 15 -20 min, kol daržovės išvirs.
Sriubą sutrinkite trintuvu iki norimo tirštumo, supilkite apelsino sultis, pagardinkite druska ir išmaišykite.
Skanaus.
p.s. jei norite gražios geltonos spalvos - įberkite ciberžolės.

Šaltinis:15 min.lt

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...