Tuesday 4 December 2018

Keksiukai su rikota.

Šie keksiukai buvo kepami mokyklos šventei. Kelis juos nusipirko ir mokyklos direktorė. Pirmadienį ji manę pamačiusi jau iš tolo šaukė, kad jie nuostabūs ir tirpstantys burnoje.
Jeigu jūs kaip ir aš mėgstate rikotą, tai šie keksiukai patiks ne tik man, mokyklos direktorei, bet ir jums.
Minkšti, drėgni, greitai paruošiami. 
Puošti galite kaip neša jūsų fantazija, o aš kaip visada...paprastai :)
Jei dar neturite nusižiūrėję kepinio Kalėdų stalui, tad tikrai drąsiai galite išsikepti šių keksiukų.

16 vnt.apie 40 min.

200 gr. rikotos sūrio,
200 gr. cukraus,
200 gr. miltų,
150 gr. sviesto,
3 dideli kiaušiniai,
1 a.š. kepimo miltelių,
1 a.š. vanilės ekstrakto.

Sviestą ištirpiname ir šiek tiek pravėsiname.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, sukrečiame rikotą, sudedame sviestą, vanilės ekstraktą ir gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Suberiame į tešlą ir gerai išmaišome dar kartą.
Į skardą sudedame keksiukų sijonėlius ir supilame tešlą 2/3 keksiukų formos tūrio.
Kepame 20 - 30 min.180 C. orkaitėje.
Iškepusius keksiukus atvėsiname.
Puošiame pagal fantaziją.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...