Monday, 3 December 2018

Kalėdinės eglutės.

Taip taip, niežti man nagai ir norisi kažką iškepti vėl.
Šios eglutės buvo kepamos praeitą savaitę, kai kepiau visą kalną kepinių į vaikų mokyklos šventę.
Iškepus pyragą ir galvojant kaip jį papuošti, kilo mintis tiesiog supjaustyti trikampiukais ir papuošti kaip eglutes.
Kepinys nėra labai ypatingas, bet sulaukė didelio populiarumo.
Kepinys gavosi minkštas ir purus, o produktai tikrai yra pas kiekvieną šeimininkę namuose. Laiko ir darbo užima šis kepinys nedaug, tad kodėl jo neiškepus šiandien?
Dalinuosi idėja ir su jumis.

12 vnt, apie 40 min.

250 gr. miltų,
200 gr. cukraus,
1/2 a.š. druskos,
1 a.š.kepimo miltelių,
50 gr. kakavos miltelių,
6 v.š. aliejaus,
1 v. š. acto,
1 st.vandens.


Įkaitinkite orkaitę iki 150 C.
Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus.
Sumaišykite šlapius produktus (aliejų, actą ir vandenį) iki vientisos masės.
Visus produktus sumaišykite iki vientisos masės ir supilkite į  kepimo blėkutę ištiestą kepimo popieriumi.
Kepkite apie 20 - 30 min. kol pyragas iškeps.
Atvėsinkite.
Supjaustykite pyragą trikampiukais.
Puoškite pagal fantaziją.







No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...