Monday 5 November 2018

Vengriškas varškės pyragas.

Dar vienas pyrago receptas bloge. 
Tiesiog kažkoks sumišimas, sėdžiu su arbatos puodeliu rankoje ir galvoju: ir vėl pyragas... Tiesiog, rytoj pyragų diena, iš ryto neturėsiu kada kepti, o grįžus iš universiteto jau bus per vėlu kepti. Ryt vaišinsiu kaimynus šiuo pyragu.
Aš dievinu kavą, tad ir į šio pyrago tešlą įbėriau tirpios kavos. Mmmm, koks skanus gavosi pyragas.
Garantuotai tai vienas iš skaniausių varškės pyragų. Minkšta, burnoj tirpstanti tešla ir švelni varškė...Daugiau nieko nesakau, o imkit ir patys tuo įsitikinkit. Taip, taip...

 apvali standartinė torto forma, 1.5 val.

Tešla:
250 gr. miltų,
1/2 a.š. kepimo miltelių,
100 gr. cukraus,
1 kiaušinio trynys,
125 gr. sviesto,
50 gr. riebios grietinės,
1-2 a.š. tirpios kavos.

Įdaras:
500 gr. varškės,
100 gr. cukraus,
50 gr. riebios grietinės,
2 kiaušiniai,
50 gr. razinų.

Tešlai miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi iki purumo. Įdėkite kiaušinio trynį, grietinę ir berkite tirpią kavą. Gerai išmaišykite. Suberkite miltų mišinį ir užm,inkykite elastingą tešlą. Padalykite į dvi dalis.
Įdarui varškę gerai ištrinkite su cukrumi, kiaušiniais, grietine ir razinomis.
Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite lengvai miltais.
Vieną tešlos dalį sutrupinkite į kepimo indą, kad neliktu tarpelių. Supilkite varškės masę, išlyginkite paviršių ir užberkite likusią tešlos dalį.
Kepkite orkaitėje 180 C. apie 45 -55 min.
Pjaustykite tik kai gerai atvės.


Šaltinis:planetofcrepes



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...