Monday 5 November 2018

Porrusalda- baskų sriuba.

Šią baskų sriubą radau viename lietuviškame tinklaraštyje, perskaičius patiko, tad pradėjau ieškoti orginalaus šios sriubos varianto.
Šiai sriubai nieko trinti nereikia, viskas turi būti matoma ir kramtoma, prieskoniai neužgožia sriubos skonio.
Sriubos produktai visi tokie kuklūs, neužgožia vieni kitų, bet skonis visų kartu yra tikrai skanus.
Sriubai bulves patartina laužti peiliu, o ne tvarkingai pjaustyti, nes tada išleidžiama daugiau krakmolo.
Baskai šią sriubą ant lėtos ugnies troškina apie 2 val.,bet aš padariau greitesnį variantą pagal save.

4 asmenims, apie 40 min.

2 v.š. alyvuogių aliejaus,
4 skiltelės česnako,
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių,
3 - 4 raudonos bulvės,
4 porai,
1.5 l. daržovių sultinio,
400 gr. lydekos filė,
pundelis krapų ar kitų žalumynų,
druskos ir pipirų pagal skonį.

Puode įkaitinkite aliejų ir sudėkite pjaustytus griežinėliais česnakus, laužytas bulves ir pakepinkite kelias minutes. Sudėkite pjaustytas baltas poro dalis, berkite paprikos miltelius ir dar pakepinkite porą minučių. Supilkite sultinį ir virkite apie 15 min, kol bulvės išvirs. Pagardiname druska ir pipirais.
Sudedame pjaustyta lydekos filė ir paverdame kelias minutes, kol žuvis išvirs.
Beriame smulkintus krapus ir išmaišome.
Skanaus.

Šaltinis:lithuanianintheusa ir mostlyfoodstuffs

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...