Saturday, 3 November 2018

Upėtakiai su apelsinais.

Greitos vakarienės idėja arba, kaip skaniai ir greitai iškepti upėtakį.
Šiandieną grįžom iš miesto labai nuvargę, tad labai ilgai negalvojus suruošiau greitą vakarienę.
Upėtakis skani žuvis ir daug vargo nereikia, kad skani vakarienė garuotu ant stalo.

2 asmenims, apie 45 min.

2  vaivorykštiniai upėtakiai,
1 apelsinas,
4 skiltelės česnako,
1/2 pundelio krapų,
50 gr. sviesto,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
šlakelis aliejaus

.

Žuvį išvalykite, nuplaukite gerai ir ištrinkite druska bei pipirais.
Į kiekvieno upėtakio vidų prikimškite smulkintų krapų, traiškytų česnakų ir sviesto.
Apelsiną supjaustykite griežinėliais.
Kepimo indą patepkite aliejumi, suguldykite žuvis ir apdėliokite apelsino griežinėliais.
Užklokite folija.
Dėkite į 180 C. orkaitę ir kepkite apie 25-30 min.
Tiekite su norimu garnyru.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...