Mūsų šeimoje silkė yra labai mėgiama. Vaikai žuvies nevalgo, bet silkė jiems patinka, tad stengiuosi vis kažką sugalvoti su ja.
Ši silkė gimė mano galvoje, kai kartą gaminau baltąją mišrainę. Šaldytuve gulėjo pakuotė silkės, tad sugalvojau išbandyti tokį variantą.
Žinau, kad šį variantą tikrai ruošiu ir švenčių stalui, tad rekomenduoju ir jums. Ir jeigu jūsų šeima nevartoja majonezo, jį keiskite veganišku salotų kremu, kurį rasite visuose pc Maxima veganiško maisto skyriuje. Šio kremo skonis nenusileidžia majonezui ( dar net skanesnis) ir jame nėra kiaušinio ar kitų gyvulinės kilmės priedų.
4 asmenims, 20 min.
4 virtos bulvės,
2 virtos morkos,
3 v.š. konservuotų žirnelių,
4 marinuotų agurkėlių,
2 silkės filė,
3 v.š. majonezo,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų.
Bulves ir morkas supjaustome kubeliais, agurkėlius nusausiname ir supjaustome mažais gabaliukais. Beriame žirnelius, dedame pjaustytą mažais gabaliukais silkės filė. Dedame majonezo arba salotų kremo ir išmaišome.
Jei trūksta skonio, pagardiname druska bei pipirais.
p.s. galite sluoksniuoti porcijiniuose indeliuose.
No comments:
Post a Comment