Rytoj bus Pyragų diena. Ar jau žinote kokį gardumyną kepsit ir vaišinsit kolegas?
Šiandieną aš vaišinu jus savo vaikystės obuolių pyragu, kurį kepdavo mano namuose. Aišku, aš dariau pagal savo poreikius ir gavosi tikrai skanus, minkštas.
Medų galite keisti cukrumi, bet aš naudojau medų, man skaniau yra su medumi.
Naudojau Brolių medus medų, kurio yra visokio skonio, o aš neatsilaikiau ir čia pyragą pagardinau medumi su šaltalankiais. Ech, dieviškai skanus medus ir pyrage jautėsi ne tik obuoliai, bet ir šiokia tokia šaltalankių gaidelė.
Standartinė torto formos, apie 1.5 val.
3 kiaušiniai,
50 gr. medaus ( galite keisti cukrumi),
100 gr. miltų,
1 a.š. kepimo miltelių,
120 ml. pieno,
50 gr. sviesto ( ir dar skardai patepti),
5 obuoliai,
cukraus skardai.
Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi, ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi.
Kiaušinius išplakite su medumi/cukrumi, suberkite sumaišytus miltus su kepimo milteliais ir lengvai išmaišykite. Supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite.
Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonai ( aš tarkavau su pjaustykle). Sudėkite obuolius į tešlą ir išmaišykite, kad visi obuoliai pasidengtu tešla.
Sudėkite masę į kepimo indą, išlyginkite paviršių ir kepkite 180 C. orkaitėje apie 50 - 60 min. Mediniu smeigtuku patikrinkite ar pyragas iškepęs. Leiskite pyragui šiek tiek pravėsti ir išimkite iš kepimo indo.
Nuo cukraus, pyrago apačia karamelizuosis ir pyragui suteiks gerą skonį.
No comments:
Post a Comment