Friday 23 November 2018

Tiramisu be kiaušinių.

Virtuvė man, tarsi stebūklinga vieta, kurioje jaučiuosi tiesiog "savo vietoje". Tai vieta, kurioje mėgstu gerti kavą, kurioje paiilsiu, vietą, kur praleidžiu didelę dalį savo laiko.
Virtuvė, ta vieta, kur gimsta nauji patiekalai, o jei negimsta, tai bent pagalvojama apie juos.
Šiandieną dalinuosi itališka klasika - tiramisu. Negaliu sakyti, kad tai tikras desertas, oi ne, čia tik mano atmaina, kuri sugalvota labiau tinginiams, nes paruošiama per kelias minutes.
Šiam tiramisu nenaudojau kiaušinių, nes žali kiaušiniai desertuose man nelabai priimtina.
Kaip minėjau, šis desertas yra supaprastintas ir padaromas per kelias minutes, o tada jau keliauja į šaldytuvą pailsėti. Aš prieš einant miegoti pagaminau, o ryte be sąžinės graužimo mėgavausi.

6 vnt. 20 min. + šaldytuve laikas.

350 gr. mascarpone sūrio,
250 ml. grietinėlės,
4 v.š. cukraus pudros,
200 gr. "Ladyfinfers" sausainių,
3 a.š. tirpios kavos,
150 ml. karšto vandens,
1 v.š. likerio,
1 a.š. vanilės ekstrakto,
kakavos.

Tirpią kavą užplikykite karštu vandeniu, supilkite likerį ir vanilės ekstraktą. Šiek tiek atvėsinkite.
Grietinėlę išplakite su mascarpone sūriu ir cukraus pudra. Plakite iki standumo.
Pasiruoškite stiklines.
Sausainius perlaužkite pusiau, suvilgykite kavoje ir dėkite ant stiklinių dugno. Dėkite porą šaukštų kremo, šiek tiek palyginkite, vėl suvilgytus sausainius, vėl kremo...Taip, kol viską susluoksniuosite.
Dėkite į šaldytuvą sustingti.
Prieš tiekiant užberkite kakavos.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...