Sunday, 25 November 2018

Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu.

Kartais norisi vakarienei pasigaminti kažko paprasto, bet šiek tiek ypatingiau. Atvėsus orams, norisi kažko pikantiškesnio.
Galvojau ką čia tokio pagaminti, kad nereikėtu ilgai kuistis virtuvėje, bet ir gomurys butu maloniai nustebintas.
Iš turgaus parsinešusi buvau spanguolių, nes dabar pats tas pikas jų pas mus. Norėjau kažko su jomis ir prieš akis iškilo šis receptas, kurį kažkada užsirašiau į savo užrašų knygelę.
Taigi, pristatau receptą visiems tinginiams, mėgstantiems skaniai ir įdomiai pavalgyti.
Šis padažas man labai patiko ir tikrai puikiai tinka prie vištienos. Kitą kartą daryčiau šiek tiek skystesnį, bet kam patinka tirštesni padažai, tiks puikiai šis variantas.


2 asmenims, apie 60 min.

2 nedidelės vidinės vištienos krūtinėlės filė,
1 citrina,
6 skiltelės česnako,
200 gr. spanguolių,
3 v. š. medaus ( naudojau Brolių medus),
1 v.š. krienų,
žiupsnelis rūkytos paprikos,
žiupsnelis druskos.

Vištienos krūtinėlę apšlakstykite citrinos sultimis, įtrinkite rūkyta paprika, išspaustomis 2 česnako skiltelėmis bei druska ir palikite pasimarinuoti 10 - 15 min.
Dėkite filė į kepimo indą ir kepkite 200 C. orkaitėje apie 20 min.
Kol kepa vištiena, pasigaminame spanguolių padažą.
Trintuvu sutrinkite nuplautas spanguoles, sudėkite smulkiai kapotus česnakus, medų ir krienus, viską dar kartą gerai sutrinkite.
Tiekdami padažą užpilkite ant vištienos ir valgykite su norimu garnyru.
 p.s. šį padažą žinojo net mūsų senoliai nuo peršalimo ligų ir iminiteto stiprinimui.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...