Monday 26 November 2018

Vengriška žuvienė.

Trepsėjau visą rytą, dūsavau, galvojau ką čia protingo parašyti. Bet taip nebuvo noro savo minčių makalynėje kapstytis. Visiškai nesinorėjo fainuolės, protinguolės vaidinti.
Rašau šviesiai tiesiai , nes nu tikrai tingiu šiandien kažką pasakoti ilgai...
Ši sriuba atkeliavo iš Vengrijos. Ketvirtadienį universitete pasirodė naujokė iš Vengrijos, pleputė, linksma moterytė. Geriant kavą pietų metu pradėjom kalbėti apie hobius, pomiegius ir aišku...maistą. Jos paklausiau koks pats populiariausias vengrų virtuvės perliukas ir ji man liepė būtinai išbandyti Vengrišką guliašą ( ateity tikrai jis bus bloge) ir Vengrišką žuvienę.
Tadam, tadam...Aš ją išbandžiau ir tikrai noriu ją pagirti:to-bu-la. 

4 asmenims, apie 35 min.

1-1.5 kg.žuvies,
1 didelis svogūnas,
1 morka,
2 saldžios paprikos,
3 pomidorai,
1.5 l.žuvies sultinio,
aliejaus kepimui,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų,
žalumynų.

Žuvį gerai nuvalyti, išdarinėti,supjaustyti triejų pirštų storio gabaliukais. Įtrinkite druska ir pipirais.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinti smulkintus svogūnus, paprikas ir tarkuotą morką. Kepinkite, kol daržovės suminkštės. Sudėkite smulkintus pomidorus ir dar patroškinkite kelias minutes.
Kepintas daržoves uždėti ant žuvies gabaliukų, užpilti karštu žuvies sultiniu ir virti 20 min.
Kad žuvis nesukristu, puodo nemaišyti, o tik lengvai pasukinėti.
Išvirus sriubai pagardinti smulkintais žalumynais.



1 comment:

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...