Nors šių triufelių pavadinimas skamba egzotiškai jie man pasirodė labai paprasti ( bet tikrai neprasti) ir šiek tiek saldūs.
"Brigadeiro" yra Brazilijoje populiarus desertas, kuris pateikiamas gimtadienio metu.
Pirmą kartą šie triufeliai buvo pagaminti 1940 m. Eduardo Gomeso karinio oro pajėgų vado garbei.
Tradiciniai Brigadeiro triufeliai gaminami iš sviesto, kakavos ir kondensuoto pieno.Nors šokolado juose nėra nė gramo, jie vistiek sodraus šokoladinio skonio.
Dalinuosi pačiu paprasčiausiu Brigadeiro triufelių receptu, bet jų yra įvairiausių, kiekviena šeimininkė gamina pagal savo fantaziją.
Aš neturėjau pabarstukų ( matyt vaikai buvo įsisukę), tad voliojau kokoso drožlėse.
8 vnt., 30 min.+ šaldymas
1 v.š. sviesto + patepti indą,
400 gr. kondensuoto pieno,
3 v.š. kakavos,
kokoso drožlių ar pabarstukų apvoliojimui.
Ant silpnos ugnies puode ištirpiname sviestą. Supilame kondensuotą pieną, suberiame kakavą ir pastoviai maišome, kol masė sutirštės.
Nukelkite puodą nuo ugnies ir jei maišant masė atšoksta nuo sienelių, vadinasi masė paruošta.
Indą ištepkite sviestu ir supilkite masę. Visiškai atvėsinkite.
Kai masė atvės drėgnomis rankomis formuokite triufelius ( aš dariau šiek tiek didesnius nė vieno kąsnio), apvoliokite kokoso drožlėse ir dėkite į šaldytuvą 1 val., kol visiškai sustings.
Šaltinis:tasty.co
No comments:
Post a Comment