Šis patiekalas vakar "užgimė" mano galvoje, nes kaip tik visi produktai buvo šaldytuve ir nereikėjo bėgti iki parduotuvės kažko parsinešti.
Iš pradžių planavau kepti kepenėlių kotletus/blynus nes mano draugė D. juos mėgsta ir giria, o aš dar nebuvau valgiusi tokių. Ieškojau informacijos internete kaip gerai juos pagaminti, o ten vis gąsdino: ardysis, sunku apversti ir t.t. Pabūgau.
Tada galvoje atsirado šį mintis, kad maltinukus geriausia būtu apvynioti plonuose šoninės griežinėliuose. Mintis buvo puiki, patiekalas vykęs ir skanus.
4 asmenims, apie 1 val.
600 gr. kepenėlių ( kiaulienos pas manę buvo),
1 svogūnas,
2 riekės baltos duonos,
1 a.š. dž. rozmarino,
1a.š. česnakinės druskos,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų baltųjų pipirų,
4 plačios rūkytos šoninės juostelės,
pieno mirkyti kepenėles.
Kepenėles nuplauname, užpilame pienu ir pamirkome apie 30 min. Nusausiname ir dedame į keptuvę. Kepame kelias minutes, kol kepenėlės beveik iškeps.
Svogūną nulupame.
Mėsmale sumalame kepenėles, svogūną, baltą duoną. Beriame į kepenėlių masę rozmariną, česnakinę druską,druską ir pipirus. Gerai išmaišome.
Ant medinės lentelės dedame šoninės juostelę. Iš kepenėlių masės padarome kumščio dydžio maltinuką, dedame ant šoninės juostelės ir susukame ritinėlį.
Dedame į kepimo indą ir dedame į orkaitę 180 C. 7 - 8 min.
Tiekiame su norimu garnyru.
No comments:
Post a Comment