Man patinka tokie patiekalai, kai į puodą sumeti produktus, pagardini šiuo bei tuo, dar šiek tiek patroškini ir valio - vakarienė ant stalo.
Lai lauke šalta ir lietus, tokiomis dienomis man norisi gaminti kažką karšto ir aštraus.
Šį kartą prisiminiau Ispaniją ir jos virtuvę.
Man ispaniški patiekalai tokie jaukūs, naminiai ir labai paprasti.
Grįšdama iš universiteto užsukau į parduotuvę ir nusipirkau kalmarų. O grįžusi namo, puoliau ieškoti kažko naujo ir skanaus. Ilgai ieškoti nereikėjo, greitai prieš akis iššoko šis receptas. Visi produktai buvo namuose, tad pasirišau prijuostę, įsijungiau muziką ir šokio ritmu puoliau šeimininkauti.
Patiekalas pranoko visus mano lūkesčius, tad jis dar bus ne kartą gaminamas.
Troškinys gavosi aštrus, bet jūs reguliuokite aštrumą pagal savo skonį. Jei neturite kalmarų galite juos keisti balta žuvimi arba jūros gėrybėmis.
4 asmenims, 30 min.
6 v.š. alyvuogių aliejaus,
1 svogūnas,
1 morka,
3 skiltelės česnako,
1/2 a.š. rūkytos paprikos miltelių,
1 kg. bulvių,
600 gr. kalmarų,
40 gr. miltų,
pundelis žalumynų,
druskos,
kubelis žuvies sultinio.
Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus ir jame pakepinkite smulkintus svogūnus, tarkuotą morką ir išspaustus česnakus. Pakepintas daržoves sudėkite į puodą skirtą troškinimui.
Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, apiberkite rūkyta paprika. Sutrupinkite žuvies sultinio kubelį, užpilkite karštu vandeniu, kad daržovės būtu apsemtos. Virkite 15 min.
Kalmarus supjaustykite žiedais ir sudėkite į puodą su bulvėmis ir daržovėmis. Patroškinkite kelias minutes.
Į puodelį nusemkite sultinio ir jame išmaišykite miltus, kad neliktu gumuliukų. Supilkite miltų košelę į troškinį ir gerai išmaišykite.
Pagardinkite druska ir smulkintais žalumynais ir išjunkite viryklę.
Skanaus.
Šaltinis:realfood.tesco.com
No comments:
Post a Comment