Tuesday, 16 October 2018

Vištiena pikantiškame padaže.

Kaip skelbia pc "Maxima", šiandieną yra pasaulinė Maisto diena. Na jeigu jau tokia diena, tai ją švęsti reikia su maistu ir skaniu.
Ta proga pristatau labai skanų patiekalą, kuriam produktus rasite tikrai visus pc Maxima ( ir beje kokybiškus bei šviežius), o skonis... Patikėkite manimi, jis nerealus.
Džiaugiuosi, kad nepabūgau šių derinių ir išbandžiau šį patiekalą. Kvapas ir skonis tikrai gardus, kad norisi kaip vienam personažui paragavus nugriūti nuo kėdės iš to malonumo :)

3 asmenims, apie 60 min.

6 vištienos blauzdelės,
1 čili pipiras,
1 didelis svogūnas,
2 morkos,
3 cm. imbiero šaknies,
1 indelis kokoso pieno,
200 ml. vandens,
1 šaukštelis kario miltelių,
3 gvazdikėliai,
3 kardamono sėklų,
1/4 šaukštelio cinamono,
aliejaus kepimui,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų.

Vištienos blauzdeles įtrinkite druska bei pipirais, pašlakstykite aliejumi ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite 180 C. orkaitėje apie 30 min., kol gražiai apskrus.
Supjaustykite norimo dydžio čili pipirą, svogūną, morkas ( jas tarkavau).
Įkaitinkite keptuvę ir suberkite visus prieskonius:karį,kardamono sėklas, gvazdikėlius, cinamoną, susmulkintą imbiero šaknį. Maišydami apkepinkite kelias minutes. Sudėkite smulkintas daržoves, išmaišykite ir patroškinkite 5 min. Supilkite kokosų pieną, vandenį, išmaišykite. Užvirus išjunkite viryklę ir palikite.
Iškepusias blauzdeles sudėkite į keptuvę su daržovėmis ir uždengus dangčiu patroškinkite kelias minutes.
Tiekiame su ryžiais.

Šaltinis:Cocina Rendez-Vous.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...