Eilinį sekmadienio rytą, po sočių pusryčių pradėjau sukti galvą: ką tokio išsikepus prie puodelio kavos, nes lauke lietus, tad teks sėdėti namuose vistiek?
Ir aš vėl ėmiau kepti šį pyragą, nors turiu dar prisisaugojusi receptų keliems metams į priekį :)
Minkštas, paprastas, visada pavykstantis. Kiek kartų kepiau, dar niekada nepavedė.
Dalinuosi receptu su jumis.
1 standartinė kekso forma,apie 1.5 val.
200 gr. kambario temperatūros sviesto,
130 gr. cukraus,
180 gr. miltų,
2 šaukštai kokybiškos kakavos,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
3-4 kriaušės.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Baltymus išplakite iki standžių putų.
Į sviestą suberkite puse cukraus kiekio ir išplakite iki purumo.
Likusią dalį cukraus suberkite į trynių masę ir plakite, kol pabals. Tada sviesto ir trynių masę sumaišykite.
Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais. Suberkite į sviesto ir trynių masę ir išmaišykite iki vientisumo. Atsargiai įmaišykite baltymų masę.
Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių.
Kriaušes nuplaukite, nusausinkite ir sustatykite į tešlą.
Kepkite 175C. apie 1 val. arba, kol pilnai iškeps.
Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsiname ir užbarstome cukraus pudra ( nebūtina) ir skanaujame.
2 šaukštai kokybiškos kakavos,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
3-4 kriaušės.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
Baltymus išplakite iki standžių putų.
Į sviestą suberkite puse cukraus kiekio ir išplakite iki purumo.
Likusią dalį cukraus suberkite į trynių masę ir plakite, kol pabals. Tada sviesto ir trynių masę sumaišykite.
Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais. Suberkite į sviesto ir trynių masę ir išmaišykite iki vientisumo. Atsargiai įmaišykite baltymų masę.
Kepimo indą ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Išlyginkite paviršių.
Kriaušes nuplaukite, nusausinkite ir sustatykite į tešlą.
Kepkite 175C. apie 1 val. arba, kol pilnai iškeps.
Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsiname ir užbarstome cukraus pudra ( nebūtina) ir skanaujame.
No comments:
Post a Comment