Wednesday 24 October 2018

Traškūs bulviniai blynai.

Apniukęs dangus nėra priežastis liūdėti. 
Aš šiandien pagaliau pradėjau pirkti dovanas ir po truputį pradedu laukti švenčių, ieškoti naujų silkės receptų...
Visą dieną bėgau, lėkiau, tad pietų metui atėjus pagalvojau, kad gal reikėtu išsikepti blynų. Kadangi bulvinius blynus buvau kepusi jau seniai, tad ėmiausi darbo.
Sakysit mokslų baigti nereikia norint iškepti bulvinius blynus? Ir būsite teisūs. Tačiau dalinuosi receptu ir gal iškepsite ir jūs savo šeimai traškių bulvinių blynų.

2 asmenims, apie 25 min.

aliejaus kepimui,
5 bulvės,
1 svogūnas,
3 skiltelės česnako,
1 kiaušinis,
1/4 nedidelio saliero,
2 šaukštai manų kruopų,
pagal skonį druskos,
pagal skonį maltų pipirų.

2 bulves sutarkuokite smulkia tarka, o likusias per stambesne ( burokine). Nusunkite, kad kuo mažiau liktu skysčio.
Salierą, svogūną irgi sutarkuokite su stambesne tarka, o česnakus susmulkinkite.
Tarkius sumaišykite, berkite manų kruopas, prieskonius, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir su šaukštu dėkite bulvių masės, šiek tiek paspauskite.
Kepkite iš abiejų pusių iki kol iškeps.
Valgyti su norimu garnyru.





1 comment:

  1. Superinis receptukas Odeta. Labai patiko ir tikrai gaminsiu dar!

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...