Thursday, 25 October 2018

"Anytos" žuvienė.

Šį receptą radau viename kulinariniame žurnale. Norėjosi išbandyti, nes labai mėgstu žuvį ir žuvies sriubas.
Sriuba nusisekusi. Skoniai darnūs.
Mano nuomone, ypatinga šios sriubos paslaptis yra svieste apkepti kario miltelius, suderinti su grietinėle ir pomidorų pasta.

3 asmenims, apie 45 min.

35 gr. sviesto,
1 v.š. kario miltelių,
1 didelė paprika,
2 nedideli svogūnai,
1/2 pankolio,
1 morka,
750 ml. sultinio,
350 ml. grietinėlės,
4 v.š. pomidorų pastos,
500 gr. lašišos filė,
pagal skonį prieskonių:šviežiai maltų pipirų, citrininių pipirų, aitrios paprikos miltelių,
krapų.

Puode ištirpinkite sviestą ir ant mažos ugnies, visą laiką maišydami, pakepkite kario miltelius. Sudėkite smulkiais gabaliukais supjaustytas daržoves ( papriką, svogūnus, pankolį, tarkuotą morką) ir toliau kepkite porą minučių. Suberkite prieskonius ir išmaišykite.
Į daržovių masę supilkite sultinį ir virkite, kol pasirodys pirmieji burbuliukai.Tada supilkite grietinėlę ir dar kartą užvirinkite. Sudėkite pomidorų pastą, uždenkite dangčiu ir pavirkite apie 10 min.
Sudėkite pjaustytą lašišos filė ir pavirkite apie 5 min.
Išvirusią sriubą gausiai apiberkite smulkintais krapais.
Pilstykite į dubenėlius ir tiekite su norima duona ar duonos lazdelėmis.

Šaltinis:Žurnalas: Virtuvė.Sriubos.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...