Sunday, 9 September 2018

Vištienos blauzdelės su pievagrybiais.

Ruduo atbilda, atšoliuoja nors dar nelabai jo čia ir reikia. Tad vėl ieškosime storų megztinių, kepurių, pas mus aišku ir skėčiai bus neužmiršti. Na ką norit, tą sakykit, vasara vistiek yra geriau :)
Mūsų vasara buvo geriau nė gera, tad tikiuosi ruduo bus irgi ne ką prastesnis.
Pas mus už lango tikras ruduo, tad ir patiekalų norisi jau sotesnių ir šiltų.
Šį patiekalą išzyzė vyras, kuris leisdamas visokius garsus davė suprasti, kad aš apsileidau ir neparuošiu to mėgstamo patiekalo.
Tad aš šiandieną pabūsiu gera žmona ir paruošiau jam taip norėtą patiekalą.

 4 asmenims arba 2 labai alkaniems, apie 2 val.

4 - 6 blauzdelės vištų,
2 skiltelės česnako,
pagal skonį raudonėlio,
pagal skonį mairūno,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
300 gr. smulkintų pievagrybių,
1 didelė morka,
1 didelis svogūnas,
100 ml. grietinėlės,
1 šaukštelis miltų,
aliejaus kepimui.

Vištienos blauzdeles ištrinkite išspaustu česnaku, prieskoniais ir palikite pasimarinuoti apie 1 val.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 C. temp. ir sudėjus blauzdeles į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 40 min.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apkepinkite tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus. Kai daržovės suminkštės, sudėkite smulkintus pievagrybius ir pakepinkite dar kelias minutes. Berkite miltus, išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir maišydami pakaitinkite kelias minutes, kol padažas pradės tirštėti. Paragaukite ir jei trūksta skonio, įberkite druskos ir pipirų.
Į lėkštę dėkite vištiena ir apliekite grybų padažu.
Labai skanu su bulvių koše.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...