Būna dienų lyg tyčia, kai darbai darbus veja, laiko niekam nėra, o šeima laukia vakarienės... Turiu kelis tam atvėjui patiekalus, kuriuos greitai paruošiu ir šeima nelieka alkana.
Šių maltinukų receptą labai seniai radau viename žurnale, kažką pakeičiau pagal savo poreikį ir šiandieną turim tai, ką turim.
Jei ir jums būna tokių dienų, kai trūksta laiko paruošti vakarienę, o gal tiesiog nėra noro ilgai užtrukti virtuvėje prie viryklės, tada patariu išsisaugoti šį receptą.
4 asmenims, apie 40 min.
600 gr. kiaulienos faršo,
1 bulvė,
1 morka,
1 didelis svogūnas,
1 kiaušinis,
pagal skonį raudonėlio,
pagal skonį tarkuoto muskato riešuto,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
ghi sviesto kepimui,
keli lauro lapeliai.
Į dubenį dedame maltą mėsą. Smulkia tarka sutarkuojame bulvę ir nusunkus šiek tiek sudedame į mėsą. Morką sutarkuojame burokine tarka, o svogūną smulkiai supjaustome. Beriame daržoves į mėsą, mušame kiaušinį, įberiame prieskonius ir gerai išminkome.
Didelėje keptuvėje ištirpiname ghi sviestą ir suformavę didelius maltinukus dedame į keptuvę kepti. Gerai apskrudiname.
Iškepusius maltinukus dedame į puodą, sudedame lauro lapus, užpilame vandeniu ( kad iki pusės apsemtu) ir patroškiname uždengtame puode kelias minutes.
Skanu su bulvių koše.
Šaltinis:žurnalas Žmonės.
No comments:
Post a Comment