Sunday, 9 September 2018

Sriuba su voveraitėmis ir ryžiais.

Rugsėjis - rudens gėrybių mėnuo. Pilni šaldytuvai, rūsiai pridėti gėrybių iš sodo ir daržo. Tad rugsėjį būtina valgyti lietuviškas daržoves. O kad jos nepabostu, pasigaminkite kažką paprasto ir skanaus.
Būnant kaime sugalvojom nueiti į mišką grybauti, bet su giminaite ir pusbroliu neradome nė vieno grybo, miškas sausas. Grįžom nusiminę, bet pakely rado pusbrolis gražius briedžio ragus. Tai toks laimikis buvo iš miško vietoj pilnų krepšių grybų.
Grįžtant į Šiaulius vaikai visą kelią prašė:norim geltonų grybų... Kadangi jau buvau prieš tai Maxima pc. ir pirkusi šių grybų, užsukau vėl. Nusipirkau. Jei miške nerandate grybų, jų rasite pc. Maxima :)
Virėm sriubą, kurią man virdavo močiutė, kai miškuose būdavo grybų.

4 asmenims, apie 30 min.

400 gr. šv. voveraičių,
3 bulvės,
2 morkos,
1 svogūnas,
1/2 st. ryžių,
2 l. vištienos sultinio,
150 ml. grietinėlės,
mažas pundelis šv. krapų,
druska,
pipirai,
aliejaus arba sviesto  kepimui.

Keptuvėje su įkaitintu aliejumi arba ištirpintu sviestu apkepiname smulkintą svogūną ir pjaustytas griežinėliais plonais morkas. Kepiname, kol daržovės suminkštės.
Į puodą sudedame nedideliais kubeliais pjaustytas bulves, kepintas daržoves ir nuvalytus grybus, užpilame sultiniu ir verdame, kol bulvės beveik išvirs.
Sudedame ryžius ir verdame, kol išverda.
Supilame grietinėlę, suberiame smulkintus krapus, druską ir pipirus, šiek tiek pakaitinti ir išjungti viryklę.
Skanaus.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...