Thursday 6 September 2018

Veganiškai ruoštos voveraitės su bulvėmis.

Visi žino, kad vasara - atostogų metas. Rugpjūtį mes visada grįštame keliom dienom aplankyti savų į Lietuvą, seneliai pasidžiaugia anūkais, o mes atitrūkstame nuo kasdienybės.
Nerūpi tada nė internetas, nė telefonas...
Bet visada grįžusi į Lt. važiuoju nusipirkti šviežių lietuviškų daržovių ir vaisių. Visada mano pasirinkimas būna : "MAXIMA",nes tik ten didžiausias pasirinkimas daržovių, vaisių, žuvies, o ir kainos proto ribuose. 
Žinau, kad šiame pc visada rasiu šviežių ir kokybiškų produktų, o vaikai pasimėgaus skaniais ledais.
Šį kartą kojos pačios nešė į pc. Maxima, nes girdėjau, kad jame platus pasirinkimas veganiškų produktų, o aš buvau prižadėjusi savo blogo skaitytojams, kad keli receptai tikrai bus iš veganiškos virtuvės, tad apsilankiusi parduotuvėje prisipirkau tikrai daug produktų , nes be veganiškų produktų taip ir norėjosi dar į pirkinių krepšelį įsimesti citrinų, persikų, cukinijų, salotų, pomidorų ir kitokio gėrio.
Džiaugiuosi, kad veganiško ir vegetariško maisto pasirinkimas šiame prekybos centre auga ne dienomis, o valandomis.
Ką pirkau ir išbandžiau, kasdien galite rasti ir mano instagrame. Tad apsilankykite būtinai ir ten :)
Jeigu eiti į pc tai tik į tokį, kuris apie viską pagalvoja ir nereikia bėgioti iš vieno pc į kitą, kad nusipirkti vieno ar kito produkto. Čia viskas vietoje ir kokybiška.
O šiandieną pristatau pirmąjį veganišką patiekalą ne tik šiame bloge, bet ir mano gyvenime, o visi produktai pirkti pc.Maxima xxx.




2 asmenims, apie 1 val.

800 gr. voveračių ( pirkau TANDI FRESH ),
1 svogunas,
2 skiltelės česnako,
150 ml. augalinės grietinėlės Alpro,
kepimui alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų,
nedidelis pundelis šviežių krapų.


Voveraites nuplaukite ir šiek tiek apvirkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkintą svogūną ir česnakus. Kai svogūnai ir česnakai suminkštės, suberkite apvirtas voveraites. Pakepinkite kelias minutes, sudėkite augalinę grietinėlę, berkite druskos ir maltų pipirų. Išmaišykite ir patroškinkite dar kelias minutes.
Krapus susmulkinkite, suberkite į grybų masę ir išmaišykite.

Valgykite su virtomis bulvėmis.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...