Thursday, 23 August 2018

Burokėlių kotletai.

Viena populiariausių ir sveikiausių rudens daržovių yra burokėliai. Tikriausiai nėra nė vieno abėjingo jiems. 
Dabar pats burokėlių pikas ir ko gero kiekviena šeimininkė savo namuose turi jų. Pas mus jų yra visada, nes aš juos mėgstu, vyras irgi, o vaikai dievina burokėlių sriubas.
Tačiau dabar ne apie sriubas, o apie...kotletus.
Kai pamačiau šiuos kotletus pagalvojau:kažin kas nors valgo juos? Ir kai manęs paprašė recepto su burokėliais ir tai turi būti karštas patiekalas, iškarto prisiminiau šiuos kotletus. Aišku gaminau pagal savo skonį ir žinokite tikrai man patiko. Bus įtraukti į patiekalų sąrašą, kuriame yra kartotini receptai.

8 vnt., apie 60 min.įskaitant ryžių virimą ir atvėsinimą.

3/4 st. ryžių,
2 kiaušiniai,
2 virti burokėliai,
150 gr. sutrupinto feta sūrio,
4 šaukštai smulkių avižinių dribsnių,
1 šaukštas smulkintų krapų,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų,
šiek tiek aliejaus.

Išvirkite ryžius kaip nurodyta ant pakuotės ir atvėsinkite.
Į dubenį sudėkite burokine tarka tarkuotus burokėlius, atvėsintus ryžius, trupintą fetos sūrį, avižinius dribsnius, krapus ir prieskonius. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Jei masė nesiklijuoja ir pernelyg šlapia, įberkite dar žiupsnelį avižinių dribsnių.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, lengvai patepkite aliejumi.
Iš burokėlių masės formuokite kotletus.
Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite 200 C. tepm. ie kepkite apie 10 - 15 min.
Kotletų išorė turi būti traški, o vidus minkštas.

Kotletai gaunasi švelnaus skonio, tad prie jo puikiai tinka saldžiarūkštis padažas.

1/2 stiklinės aštraus kinietiško  padažo,
2 šaukštai rudo cukraus,
2 šaukštai obuolių acto,
1/4 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio maltų pipirų.

Padažui skirtus produktus sudėkite į prikaistuvį ir ant vidutinės ugnies maišant kaitinkite, kol masė taps vientisa ir cukrus ištirps. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Jei padažas pasirodys skystokas, nepergyvenkite, vėsdamas sutirštės.



Šaltinis:kotletukai pagal Nidos receptą, bet modifikuoti pagal mane, receptas padažo-mano.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...