Mėgstu varške labiau negu labai, todėl varškės mano šaldytuve yra visada. Dievinu varškės pyragys, spurgas, varškės apkepus ir visa kita, kur tik yra varškės.
Nebijau prisipažinti, kad varške valgau rytais, o kartais ir vakarais su kokiu šaukštu uogienės ( vienintelis dalykas kur mėgstu uogienę ) .
Šį rytą dalinuosi su jumis pusryčiu idėja, kurią paruošiau šeimai, kol visi vartosi lovoje dar.
Aišku, galite kepti šį apkepą dideliame kepimo inde, tačiau tada didinkite ingrediantų kiekį. Aš kepiau mažuose stikliniuose indukuose, nes man taip gražiau, patogiau ir smagiau valgyti :P
Į varškės masę dėjau avižinių dribsnių, jie čia puikiai įsimaišo ir jų nelabai jaučiasi, o apkepas taps sveikesnis ir skanesnis.
4 asmenims, apie 40 min.
250 gr. varškės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai sviesto + ištepti kepimo indelius,
3 šaukštai avižinių dribsnių ( stambesnių),
250 ml. pieno,
1 šaukštas manų kruopų,
nedidelis žiupsnelis druskos,
cukraus pudros.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. temp.
Avižinius dribsnius užpilame pienu ir išmaišome.
Ištirpiname sviestą.
Dubenyje sumaišome varškę, kiaušinius, cukrų, druską, manus, supilame ištirpintą sviestą. Sutriname iki vientisos masės. Įmaišome avižinius dribsnius ir gerai išmaišome.
Kepimo indelius ištepame sviestu ir supilame varškės masę. Pilkite 2/3 tūrio. Kepant varškė iškils, bet ištraukus ji šiek tiek sukris.
Kepame orkaitėje apie 20 - 25 min. arba, kol varškės apkepas iškeps.
Iškepus varškės apkepą apiberkite cukraus pudra.
Skanių pusryčių/pietų/vakarienės.
No comments:
Post a Comment