Saturday, 22 September 2018

Kiaulienos kepsnys su svogūnų padažu.

Ką čia jums papasakojus? Nežinau. Mokslai, šeimos reikalai, miegas, mokslai...O štai pagaliau šeštadienio vakaras. Atšventėme vyresnėlio gimtadienį, tad dabar tokia laimė išsitiesti ant sofos ir pažiūrėti kokį filmą. 
Nežinau ar čia nuovargis ar lietus kaltas, bet norisi susisukti į storą pledą ir užmigti žiemos miegu... Būtu gerai Kalėdoms nubusti ir po jų užmigti vėl iki pavasario :)
Kai už lango toks nedraugiškas oras, man norisi šilto ir sotaus maisto.
Kepsnys gal ir paprastas, nieko naujo, bet padažas... Padažas tikrai skanus ir man labai patiko.

4 asmenims, laikas:apie 40 min.

600 gr. kiaulienos nugarinės,
2 kiaušiniai,
1  st. džiuvėsėlių,
200 ml. grietinėlės,
1 svogūnas,
4 skiltelės česnako,
2 šaukštai brendžio,
nedidelis pundelis šviežių petražolių,
2 šaukštai sviesto,
pagal skonį druskos,
pagal skonį pipirų.

Kiaulienos nugarinę padaliname į 4 gabaliukus ir išmušame.
Kiaušinius su druska ir maltais pipirais paplakame. 
Džiuvėsėlius suberiame į lėkštę.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus.  Kiaulieną pamirkome plaktame kiaušinyje ir džiuvėsėliuose. Dedame į keptuvę ir kepame iš abiejų pusių, kol kepsniai iškepa.
Iškepusius kepsnius padedame šiltai, kol ruošiame padažą.
Susmulkiname svogūną ir česnako skilteles.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname  smulkintas daržoves. Pakepinus kelias minutes, supilame brendį ir pakaitiname porą minučių, kol alkoholis išgaruoja. Supilame grietinėlę ir maišant pakaitiname, kol padažas pradės tirštėti.
Pagardiname padažą druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis. Išmaišome ir išjungiame viryklę.
Tiekiame kepsnį aplieta padažu.
Valgome su pasirinktu garnyru.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...