Friday, 21 September 2018

Trinta špinatų ir žiedinio kopūsto sriuba.

Nevadinsiu aš šios sriubos nei Šreko, nei dar kieno nors sriuba, bus vadinama tikrais vardais. Špinatų sriuba.
Pas mus oras tikrai rudeniškas:stiprus vėjas ir lietus. Šalta. Nori - nenori eini į virtuvę ir kažką gamini šilto.
Ši sriuba labai žalia, šilta, taisančios nuotaiką.
Aš pyliau kokosų pieno, jūs galite keisti grietinėle.

2 asmenims, apie 30 min.

40 gr. sviesto,
1 svogūnas,
3 skiltelės česnako,
1 l. daržovių sultinio,
1 nedidelis žiedinis kopūstas,
200 gr. špinatų,
200 ml. kokoso pieno,
1/2 šaukštelio malto muskato ,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų.

Dubenyje ištirpiname sviestą ir pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus.
Supilame į dubenį su kepintomis daržovėmis sultinį ir kai sultinys užvirs, sudedame smulkinta žiedynais žiedinį kopūstą. Paverdame 10 min. ir dedame nuplautus špinatus. Paverdame kelias minutes.
Sutriname sriubą iki norimo tirštumo. Supilame kokosų pieną, beriame druską, pipirus, miskatą. Pakeitiname kelias minutes ir tiekiame.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...