Tuesday 18 September 2018

Triušienos ir ryžių troškinys.

Kartą su vyru kalbėjom kada geriausia valgyti vakarienę, kad gerai jaustumėmės ir, kad naktį nesisapnuotu košmarai. Puiku, jei vakarienė garuoja apie 6 - ą valandą vakaro ir dar šiek tiek pavakarojam, o ne iš karto krentam į lovą. Stengiuosi iki to laiko paruošti vakarienę ir tokią sotesnę, kad vėliau nebūtu pagundų pasipjaustyti lašinukų ir duonytės juodos :P
Šį kartą išbandžiau ryžių troškinuką su triušiena. Aišku, visada galite mėsą keisti pagal savo skonį ir poreikį, galite net ir nedėti mėsos, vistiek bus skanu.
Šį patiekalą paruošiau genėtinai greitai. Susivalgė irgi gana greitai...
Patiekalas gavosi gana sotus, nėra birus, bet ir ne košė.

4 asmenims, 60 min.

1 svogūnas,
3 didelės skiltelės česnako,
1 saldi paprika,
2 didelės morkos,
pagal skonį druskos,
pagal skonį pipirų,
250 gr. šv. triušienos mėsos ( naudojau Lapino puota),
1 sauja šaldytų žirnelių,
250 gr. ryžių,
2 šaukštai sojos padažo,
1.5 st. daržovių sultinio arba vandens,
aliejaus kepimui.

Triušieną supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais, apšlakstykite sojų padažu ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi, kol gerai apskrus. Atidėkite į šoną.
Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintus svogūnus ir tarkuotas morkas. Kai daržovės šiek tiek suminkštės, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir smulkintus česnakus, pagardinkite druska ir pipirais. Pakepinkite kelias minutes.
Sudėkite daržoves į kepimo indą, ant viršaus  sudėkite triušieną, suberkite žirnelius, berkite ryžius ir užpylę sultinio arba vandens, kad visas keptuvės turinys būtu apsemtas per du pirštus. Uždenkite dangčiu arba kepimo folija ir dėkite į 190 C. temp. orkaitę ir kepkite apie 45 min.
Jei skystis bus sugertas, o ryžiai dar kietoki, dapilkite vandens.
Likus keliom minutėm iki kepimo pabaigos, išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.
Skanaus.






No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...