Tuesday 18 September 2018

Greiti bulvių paplotėliai su keptu kiaušiniu.

Ilgai galvojau kaip būtu galima pavadinti šios dienos vakariene. Labai greitai pagaminama, tas tiesa, tad drąsiai galiu sakyti: Tinginių :) O toliau? Skoniu kažkiek primena mūsų tradicinius Žemaičių blynus.
Jei bulvių turite vakarykščių, tai išvis labai greita vakarienė bus.
Patariu bulves supjaustyti mažais gabaliukais ir užpilti verdančiu vandeniu - išvirs bemat :)
Jei norite greitos ir sočios  vakarienės tada siųlau išbandyti šį receptą.
Dar noriu padėkoti Vintažinis už nuostabias lėkštes. Jei ir jūs norite tokių ir dar kitokių gražių indų, parašykite Vintažiniui ir jums padės surasti tokių gražių perliukų.

4 asmenims, laikas: 50 min.

400 gr. bulvių,
1/2  nedidelio žiedinio kopūsto,
100 gr. fermentinio sūrio,
100 gr. rūkyto kumpelio ( naudojau vištienos),
kelios šakelės petražolių,
4 kiaušiniai,
2 šaukštai aliejaus,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų.

Bulves nulupkite ir supjaustę mažais gabaliukais išvirkite pasūdytame vandenyje. Likus keliom minutėm iki išverdant bulvėm, sudėkite žiedynais mažais išskirstytus žiedinius kopūstus ir išvirkite.
Nupilkite vandenį ir sugrūskite.
Sūrį ir kumpelį sutarkuokite, įmaišykite į bulvių masę. Petražoles susmulkinkite ir taip pat įmaišykite į bulvių masę. Pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Drėgnomis rankomis formuokite paplotėlius ir dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą.
Dėkite į 180 C. temp . orkaitę ir kepkite 10 min.
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi iškepkite kiaušinius.
Iškepus paplotėlius dėkite į lėkštę ir ant viršaus uždėkite keptą kiaušinį.
Skanaus.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...