Mes vis dar gyvename vasaros ritmu. Todėl prie viryklės praleidžiame ne tiek ir daug laiko. Todėl kartais kai užgraužia sąžinė ir vakarais aš vis dar pasisukinėju virtuvėje.
Jūsų dėmesiui - idealus patiekalas vasarai: lengvas, bet pakankamai sotus, daug daržovių. O ir improvizacijai vietos šis patiekalas palieka.
Aš ir vėl buvau įkišusi nosį į Maxima XXX veganų skyrelį ir norėjau išbandyti kažką naujo.
Akyse šmėstelėjo kviečių kepsneliai "Good Bite", tai augalinės kilmės mėsos skonio kviečių kepsneliai, pagardinti prieskoniais. Prisipažinsiu, mano vaikai dievina vištienos "Nuggets", tad maniau apgausiu juos, nes šie kviečių kepsniukai išvaizda labai panašūs į juos. Pavyko.
Dar prigriebiau ir labai skanaus padažo "ENJOY VEGANE SALATCREAME". Šį gėrį paragavus supratau, kad įprasto majonezo nepirksiu, nes jis skoniu labai primena majonezą, bet yra daug kartų sveikesnis ir nenaudojami kiaušiniai. Tad žinau, kad ant Kūčių stalo vėl galėsiu mėgautis savo mėgstamomis salotomis ir mišrainėmis, nes pagaliau radau pakaitalą majonezui.
Žodžiu visi, kas neabėjingi naujovėm ir nori paragauti kažko skanaus, nebandyto... bėkit, lėkit, važiuokite į didžiuosius pc Maxima ir susiradę veganų skyriuką pirkit ir nebijokit ragauti. Rasite ten ir veganiško sūrio, dešrelių, burgerių ir net pyrago...
Įsijaučiau aš čia...
Rašau receptą, kuris paruošiamas per kelias minutes, o ir skoniu jis labai puikus.
Negražu meluoti, bet šiuo patiekalu puikiai apgausite ir vaikus, nes jie patikės, kad valgo vištienos nuggetsus iš McDonaldo :P
2 asmenims, apie 10 min.
160 gr. kviečių kepsnelių"Good Bite"
nedidelis pundelis salotų lapų,
4-5 geltoni pomidorai nedideli,
kelios šakelės žalių svogūno laiškų,
2 šaukštai veganiško salotų padažo"ENJOY VEGANE SALATCREAME".
aliejaus kepimui.
Į keptuvę pilame aliejų ir jį įkaitiname. Dedame kepsnelius ir kepame 4-5 min. ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių.
Kol kepa kepsniukai į lėkštes dedame salotų lapus, smulkintus svogūno laiškus, ketvirčiais supjaustytus pomidorus.
Ant salotų patalo sudedame iškeptus kepsniukus ir dedame salotų padažo šalia.
Skanaus.
p.s. nors aš ir ne veganė, bet veganų virtuvė man patinka ir stengsiuos kelis kartus į mėnesį skirti būtent šiai virtuvei.
Aš ir vėl buvau įkišusi nosį į Maxima XXX veganų skyrelį ir norėjau išbandyti kažką naujo.
Akyse šmėstelėjo kviečių kepsneliai "Good Bite", tai augalinės kilmės mėsos skonio kviečių kepsneliai, pagardinti prieskoniais. Prisipažinsiu, mano vaikai dievina vištienos "Nuggets", tad maniau apgausiu juos, nes šie kviečių kepsniukai išvaizda labai panašūs į juos. Pavyko.
Dar prigriebiau ir labai skanaus padažo "ENJOY VEGANE SALATCREAME". Šį gėrį paragavus supratau, kad įprasto majonezo nepirksiu, nes jis skoniu labai primena majonezą, bet yra daug kartų sveikesnis ir nenaudojami kiaušiniai. Tad žinau, kad ant Kūčių stalo vėl galėsiu mėgautis savo mėgstamomis salotomis ir mišrainėmis, nes pagaliau radau pakaitalą majonezui.
Žodžiu visi, kas neabėjingi naujovėm ir nori paragauti kažko skanaus, nebandyto... bėkit, lėkit, važiuokite į didžiuosius pc Maxima ir susiradę veganų skyriuką pirkit ir nebijokit ragauti. Rasite ten ir veganiško sūrio, dešrelių, burgerių ir net pyrago...
Įsijaučiau aš čia...
Rašau receptą, kuris paruošiamas per kelias minutes, o ir skoniu jis labai puikus.
Negražu meluoti, bet šiuo patiekalu puikiai apgausite ir vaikus, nes jie patikės, kad valgo vištienos nuggetsus iš McDonaldo :P
2 asmenims, apie 10 min.
160 gr. kviečių kepsnelių"Good Bite"
nedidelis pundelis salotų lapų,
4-5 geltoni pomidorai nedideli,
kelios šakelės žalių svogūno laiškų,
2 šaukštai veganiško salotų padažo"ENJOY VEGANE SALATCREAME".
aliejaus kepimui.
Į keptuvę pilame aliejų ir jį įkaitiname. Dedame kepsnelius ir kepame 4-5 min. ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių.
Kol kepa kepsniukai į lėkštes dedame salotų lapus, smulkintus svogūno laiškus, ketvirčiais supjaustytus pomidorus.
Ant salotų patalo sudedame iškeptus kepsniukus ir dedame salotų padažo šalia.
Skanaus.
p.s. nors aš ir ne veganė, bet veganų virtuvė man patinka ir stengsiuos kelis kartus į mėnesį skirti būtent šiai virtuvei.
No comments:
Post a Comment