Jei blogai jaučiatės, šalta ar tiesiog "nėra nuotaikos", padėkite sau ir išsivirkite sriubos.
Puiki sriuba - spalvota kaip rudens lapai.
Iš tikro aš nemėgstu pupelių sriubos, verdu ją labiau dėl to, kad ją dievina vyras ar vaikai.
Šį kartą viriau šią sriubą su antiena, tad skonis buvo pikantiškas ir labai skanus.
800 gr. Lapino puota antienos rinkinio sriubai,
3 bulvės,
2 morkos,
1 svogūnas,
3 skiltelės česnako,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
250 gr. konservuotų pupelių,
1 saldžioji paprika,
2 stiebai saliero,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
1 mažas aitrus pipiras.
Sudėkite antienos sriubos rinkinį į puodą ir įpilkite vandens apie 2 l. Užkaiskite virti.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite smulkintus svogūnus, česnakus ir kubeliais pjaustytas morkas bei saldžiąją paprika. Kai daržovės šiek tiek suminkštės, sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir smulkintus saliero stiebus. Pakepinkite kelias minutes.
Išimkite antieną ir sudėkite kepintas daržoves, supilkite konservuotas pupeles, pagardinkite druska, pipirais ir aitriąją paprika ( susmulkinkite prieš tai).
Pavirkite sriubą, kol daržovės išvirs.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment