Sunday 23 September 2018

Pieniška grikių sriuba ( iš vaikystės).

Vaikystėje labai nemėgau sriubų. Kai reikėdavo mokykloj valgyti pietus, pamenu šalia sėdėdavo mokytoja ir skaičiuodavo kiek suvalgiau šaukštų, o aš sėdėdavau ir ašaros krisdavo...
Visiškai kitaip yra dabar. Dabar sriubas valgau dažnai ir noriai, tik jokiu būdu joje neturi būti jokio mėsos gabalo.
Atėjus rudeniui sriuba ant mano stalo garuoja kasdien, nes nieko nėra geriau grįžus sušlapus namo nei dubenėlis šiltos, skanios sriubos.
Ši sriuba paprastų paprasčiausia, iš mano vaikystės ir ko gero iš daugumos jūsų. Atrodo nevertas įrašas blogo puslapyje, bet pamenate, patys balsavote, kad kuo daugiau būtu paprastesnių patiekalų mano puslapyje. Tai va, dalinuosi :P

4 asmenims, apie 20 min.

200 gr. grikių,
1.5 l. vištienos sultinio,
500 ml. pieno,
50 gr. sviesto,
žiupsnelis druskos.

Sultinyje išverdame grikius.
Kai grikiai išvirs, supilkite pieną, pagardinkite druska. Pavirkite kelias minutes vis pamaišant.
Sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite, kad sviestas ištirptu.
Pilame į dubenėlius ir valgom, valgom, valgom...





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...