Visi pažįsta bent vieną žmogų, kuris rugsėjo mėnesį kasė bulves. Tad dabar pats metas pasimėgauti bulvių patiekalais.
Aš esu ne tik sriubų mėgėja, bet ir bulvių. Mėgstu lietuviškus patiekalus su bulvėmis ir ne tik lietuviškus... Pvz. šis angliškas patiekalas man labai patinka ir ne tik man... Visa šeima jį noriai valgo ir įdarą galima pasirinkti pagal fantazijos lygį.
Yra receptas fb. puslapyje su sūrio įdaru, o šį kartą... su tunu.
Laiko užtruks, kol galėsite sėsti prie stalo, bet tą darbą už jus atliks orkaitė, o jūs tiesiog užsiimsite tuo laiku kitais maloniais darbais: knygos skaitymu, tv. žiūrėjimu ar namų ruoša ( čia kaip kam patinka ).
O kai bulvė bus paruošta, beliks pasidaryti įdarą ir sėsti prie stalo.
2 asmenims, apie 1.5 val.
200 gr. skardinė tuno savo sultyse,
1 saliero stiebas,
2 šaukštai majonezo,
1 šaukštas grietinės,
1/2 nedidelio svogūno,
pagal skonį druskos ir pipirų.
Nuplaukite bulves ir dėkite į orkaitę. Kepkite 180 C. apie 1 - 1.5 val.
Sumaišykite dubenyje tuną, smulkintą saliero stiebą, smulkintą svogūną, majonezą ir grietinę. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.
Iškepus bulvę perpjaukite per puse ir įdėkite įdaro.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment